Je bent nu hier: Home / Home / De gelaarsde kat

De gelaarsde kat

Puss in Boots  - De gelaarsde kat

Een muzikaal verteltheater voor vertellers en harmonie-orkest.

Vertellers:  Ymkje Hellinga en Philine Coops
Dirigent: Silva Tichelaar- Soepboer
Componist: Franco Cesarini

Bazuin Zwolle gelaarsde kat

Kattenkwaad of superheld?

Het sprookje van de gelaarsde kat: een verhaal over een slimme en trouwe dienaar, vol avontuur en humor. Het sprookje zelf is al 300 jaar oud, deze bewerking en uitvoering is een eigentijdse belevenis.

Want de uitvoering op vrijdag 12 april is een muzikaal verteltheater: Het sprookje wordt verteld en ondertussen uitgespeeld door twee enthousiaste en muzikale vertellers. Je ziet voor je neus de slimme plannetjes en het kattenkwaad dat de gelaarsde kat bedenkt. Tegelijkertijd vertelt het orkest op haar eigen wijze het verhaal.  Soms op de achtergrond om de juiste sfeer neer te zetten, of juist voluit om de spannende, grappige of gevoelige momenten in het verhaal uit te beelden in de muziek. Een prachtige voorstelling voor jong en oud met een bijzondere samenwerking tussen verhaal en muziek.

Deze levendige voorstelling is een mooie gelegenheid om een breder en jonger publiek kennis te laten maken met een (harmonie)orkest. Een orkest bestaat uit verschillende instrumenten die samen muziek uitvoeren. Harmonie orkest de Bazuin is een volwaardig concert-orkest, bestaande uit heel veel verschillende blaas-instrumenten en slagwerk.

Nieuwsgierig? Tijdens de voorstelling kun je al kennismaken met de verschillende instrumenten. De volgende dag op zaterdag 13 april kun je zelf nog veel meer muziek instrumenten uit proberen.

Voorafgaand aan de voorstelling zal het publiek enthousiast gemaakt worden door een demonstratie van drumble dance. Een hele vernieuwende en swingende combinatie van slagwerk en dans.

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf elf in cijfers: