Agenda

Vrijdag 15 november '19
Dubbelconcert i.s.m.
Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina, Heerde

Zaterdag 28 december '19
Puss in Boots - in De Spiegel

 

 

Vacature

Speel je een instrument? Dan ben je hartelijk welkom. Kom eens luisteren op een repetitie! 

Neem contact op via:  
debazuinzwolle@gmail.com

Lid worden

lid worden

Zaal huren

zaal huren

Het stokje tijdelijk in andere handen


Bazuin Zwolle Wilbert Zwier

Nu Silva met zwangerschapsverlof is, zal Wilbert Zwier (Wilsum, 1988) het stokje overnemen. Wilbert is een bekende in Zwolle, dirigeert ook bij Brassband David. In hetzelfde gebouw, maar in een totaal andere setting. In plaats van een cornet in zijn linkeroor, nu een klarinet. Ja… dat is even wennen! Gaaf dat Wilbert deze uitdaging met ons aan gaat waarbij twee mooie concerten op de planning staan. Zijn enthousiasme en passie voor ‘muzikale puzzels’ belooft dat we een mooie tijd tegemoet gaan. Heerlijk! We zien uit naar een goede samenwerking!


AMV bij De Bazuin


Algemene Muzikale Vorming (AMV)

AMV is voor kinderen tussen de zes en negen jaar oud die al wel weten dat ze een instrument willen leren bespelen, maar nog geen noten kunnen lezen of nog twijfelen over de keuze van een instrument. Tijdens de AMV lessen leren de kinderen noten lezen en instrumenten onderscheiden. Zo kan rustig ontdekt worden welk instrument het beste bij je past en leer je op een gezellige wijze al heel veel over alles wat bij muziek komt kijken. 

Lees verder over AMV bij De Bazuin ...


Stadsstrand Zwolle


10 juli: afsluiting seizoen in de binnenstad

Bazuin Zwolle IMG-20190704-WA0000 1

De zomervakantie staat op het punt te beginnen, de vakanties zijn geboekt en de koffers staan klaar, maar niet voordat De Bazuin het seizoen muzikaal heeft afgesloten! Na het grote succes in Langenholte treden wij dit seizoen nog één keer op, en wel op een super sfeervolle, zomerse locatie: het stadsstrand aan het Rodetorenplein in Zwolle! De zangeressen van L’Alt zijn ook weer van de partij en samen zullen wij nog één keer zorgen dat de voetjes van de vloer gaan. Het optreden is aanstaande woensdag, 10 juli en begint om 20:00 uur, zien wij u daar?

 

Bazuin Zwolle IMG-20190704-WA0001

 


Serenade


Frans en Alie Biljard 40 jaar getrouwd

Bazuin Zwolle Frans en Alie serenade mei 2019

Serenade aan het 40-jarig bruidspaar!

Fantastisch! Dit mooie bruidspaar werd vorige week verrast met een serenade. Een goed staaltje werk van hun kinderen, die ervoor zorgden dat ze thuis waren, met een rode loper voor de deur en een prachtig versierde boog. Daar hoort natuurlijk muziek bij. 

Frans en Alie spelen beiden klarinet bij de Bazuin. Zij op de bes en hij op de bas. Dit muzikale duo was aangenaam verrast en mocht genieten van hun eigen "Biljardaise mars". Dit muziekstuk is gecomponeerd door Rik Elings ter gelegenheid van het 60-jarig [...]

lees verder →


De gelaarsde kat


Puss in Boots  - De gelaarsde kat

Een muzikaal verteltheater voor vertellers en harmonie-orkest.

Vertellers:  Ymkje Hellinga en Philine Coops
Dirigent: Silva Tichelaar- Soepboer
Componist: Franco Cesarini

Bazuin Zwolle gelaarsde kat

Kattenkwaad of superheld?

Het sprookje van de gelaarsde kat: een verhaal over een slimme en trouwe dienaar, vol avontuur en humor. Het sprookje zelf is al 300 jaar oud, deze bewerking en uitvoering is een eigentijdse belevenis.

Want de uitvoering op vrijdag 12 april is een muzikaal verteltheater: Het sprookje wordt verteld en ondertussen uitgespeeld door twee [...]

lees verder →


Swollenaer


Bazuin Zwolle Swollenaer 4 maart 2019

Klik hier en lees wat de Swollenaer schrijft over het concert van aanstaande zaterdag 9 maart in de Dominicanenkerk.

En wees van harte welkom om met ons te genieten van dit bijzondere concert op deze prachtige locatie aan de rand van het centrum.

 


Schilderijententoonstelling


Bijzondere samenwerking: Toon Hagen en Philine Coops en De Bazuin

 

Op zaterdag 9 maart is deze bijzondere samenwerking te beluisteren.

Tijd: 20.00 uur

Locatie: Dominicanenkerk

Kosten: €10 per ticket

Tickets te bestellen via: debazuinzwolle@gmail.com

Bazuin Zwolle 9 maart def versie 5 poster


Op het puntje van de stoel


Heb je er zin in?’ De hartelijkheid van mijn muziekvrienden doet me altijd goed. Maar om eerlijk te zijn zie ik wel wat op tegen de repetitie. Daar waar ik normaal gesproken aardig vooraan het zitvlak zit, zit ik nu écht op het puntje van mijn stoel. Want goedendag, het repertoire dat we voor het komende concert op de lessenaar hebben staan, is een muzikale uitdaging! In gedachten waan ik me al in het Dominicanenklooster zwetend in mijn zwarte jurkje en ploeterend door de kruizen en mollen die het muziekstuk schilderijententoonstelling Moessorgski telt. En dan ineens [...]

lees verder →


De Bazuin Light vult het centrum van Zwolle


... met vrolijke kerstliedjes! 

Op zaterdagmiddag 22 december zijn we gestart in de Grote Kerk. Wat geweldig dat we hier konden spelen. Elk hart ging harder kloppen van de dragende akoestiek. De warme klanken die als zachte wolken in elkaar schuiven. Geweldig, wat kwamen de traditionele kerstliederen hier tot z’n recht. Na de start in de Grote Kerk zijn we bij de ingang gaan staan en hebben we de aandacht van het winkelend publiek weten te trekken. Vooral het nummer Christmas Swing van Dizzy Stratford was een succes. Hoe dit eruit [...]

lees verder →


Goed bezocht kerstconcert


Het opleidingsorkest gaf weer een goed bezocht kerstconcert!

Dit jaar niet alleen met mooie kerstliedjes, er waren ook .......... Monsters............ spannende muziek, waarbij alle muzikanten hun eigen instrument bespeelden, maar ook hele enge geluiden maakten, je kon de monsters bijna voelen en toen ineens...... BOEM een keiharde knal. Het publiek schrok zich een hoedje! De kinderen hadden hier natuurlijk veel lol om. 

Bazuin Zwolle DSC 0287 v2


Het was een concert met een lach en een traan, want onze lieve, leuke dirigent Frank IJmker stond voor het laatst voor dit orkest. Wat zullen [...]

lees verder →


Concours


Bazuin Zwolle Certificaat

Op zaterdag 17 november vertrokken we met de leden van het Concertorkest met de bus naar Zutphen. Daar deden we mee aan het Concertconcours van het MBGF, Muziekbond Gelderland-Flevoland. We hebben er maanden hard voor gerepeteerd om daar zo goed mogelijk te preserteren voor de jury. 
Dit zijn de stukken waarop we werden gejureerd:

  1. Fate of the Gods - Steven Reineke
  2. The Seal Lullaby - Eric Whitacre
  3. Arabesque - Samuel R. Hazo
     

Het stuk Seal Lullaby begeleidde Philine Coops ons op de piano, prachtig was de combinatie met het orkestspel!

We hebben 85 punten gehaald plus promotie naar [...]

lees verder →


Wijnproeverij


Bazuin Zwolle WIJNproeverij 24 november 1

Op 24 november hebben wij onze jaarlijkse wijnproeverij. Neem je vrienden en familie mee en spek de verenigingskas door een aantal lekkere flessen wijn te kopen. 

Vanaf 19.30 uur in het gebouw van De Bazuin, Jupiterstraat 8A


Gehoorschade


EARmo verzorgt  op 28 november een workshop gehoorbescherming. Dit in het kader van ons project "Gehoorschade". We zijn als muzikanten kwetsbaar waar het ons gehoor betreft. We willen graag onszelf en de ander goed horen tijdens het spelen, maar het totale niveau moet natuurlijk wel voorkomen dat we gehoorschade oplopen. 
Bazuin Zwolle muziekfilter-zacht-1Bazuin Zwolle muziekfilter-acrylaat

 

 


Welkom bij De Bazuin Zwolle!


Wat leuk dat je onze site bezoekt. Wij zijn een gezellige muziekvereniging met bevlogen muzikanten. We hebben een fantastische dirigente die met veel humor en flair onze repetities leidt. 

Iedere woensdagavond repeteren we fanatiek en met veel plezier in ons eigen gebouw. We hebben een bar waar we na afloop van de repetities genieten van de derde helft. 

Wil jij onze sfeer komen proeven en eens gezellig meespelen? Je bent van harte welkom.

debazuinzwolle@gmail.com 

 


Agenda

Vrijdag 15 november '19
Dubbelconcert i.s.m.
Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina, Heerde

Zaterdag 28 december '19
Puss in Boots - in De Spiegel

 

 

Vacature

Speel je een instrument? Dan ben je hartelijk welkom. Kom eens luisteren op een repetitie! 

Neem contact op via:  
debazuinzwolle@gmail.com

Lid worden

lid worden

Zaal huren

zaal huren