Agenda

17 juli '24
Open repetitie
14 september '24
Open Monumentendag Zwolle

Meer informatie

Vacature

Speel je een instrument? Dan ben je hartelijk welkom. Kom eens luisteren op een repetitie! 

Neem contact op via:  
debazuinzwolle@gmail.com

Lid worden

lid worden

Zaal huren

zaal huren

Musical Sing Along start eerder


De groots opgezette Musical Sing Along van harmonieorkest De Bazuin Zwolle op het Grote Kerkplein start op 6 juli om 20.00 uur. Dat is een halfuur eerder dan op alle posters en flyers staat. ‘Dat doen we in verband met de EK-wedstrijd Nederland-Turkije’, zegt dirigent Römanö Mediati.

Het besluit is na uitvoerig overleg genomen. Het doorslaggevende argument was de muziek. Dirigent Mediati: ‘In het eerste deel van het programma zitten de wat meer rustige nummers. Die willen we graag zo goed en ongestoord mogelijk brengen, zonder dat juichende supporters opeens [...]

lees verder →


Workshop lichte muziek


Afgelopen 9 juni hebben we een leerzame workshop onder leiding van Jos Pommer gehad. Onze trouwe volgers zijn gewend aan de warme klanken van De Bazuin Zwolle en gevoeligheid waarmee we harten willen raken. Voor het programma van de Musical Sing Along spelen we voornamelijk lichte muziek en dat vraagt om een andere speelmanier.

Bazuin Zwolle IMG 7309 4

Op 6 juli gaan we schitteren in samenwerking met Het Zwols Musical Gezelschap, musicalster Suzan Seegers en het Thomas combo. 
Nu we steeds meer toewerken naar het eindproduct is het bijzonder om de unieke bijdrage van bovenstaande partijen samen te horen [...]

lees verder →


Open repetitie 29 mei 2024


Ervaar de klanken van De Bazuin: Open Repetitie op 29 mei

Op woensdagavond 29 mei van 19:45 – 22:00 uur houdt harmonieorkest De Bazuin Zwolle een open repetitie. Dit is een prachtige kans om te zien en te horen hoe een repetitieavond bij het orkest eruitziet. Of u nu een enthousiaste muziekliefhebber bent, een buurtbewoner die graag eens komt kijken, zelf speelt of gewoon nieuwsgierig bent naar De Bazuin – iedereen is welkom!

Kom erbij en luister hoe het orkest zich voorbereidt op de Musical Sing Along van 6 juli. Deze avond repeteert ook het Zwols Musical Gezelschap mee en zij zingen bekende melodieën die u zeker zult herkennen. De repetitie wordt gehouden in het gebouw van de Bazuin aan de Jupiterstraat 8A.

Bazuin Zwolle foto Bazuin orkest


Genieten van wereldberoemde musicals met musicalster Suzan Seegers


De Bazuin brengt op 6 juli Broadway naar het Grote Kerkplein in Zwolle. Niemand minder dan awardwinnend musicalster Suzan Seegers zal schitteren tijdens de Zwolse Musical Sing Along. Samen met De Bazuin Zwolle, het Zwols Musical Gezelschap en het Thomas Combo zal het publiek kunnen genieten van een avond vol onvergetelijke musicalhits.

Bazuin Zwolle 240515 Lancering 2


Suzan Seegers, die nationaal bekendheid verwierf als finalist in 'Op zoek naar Evita' en recent nog een Musical Award won voor haar rol in 'Piaf', kijkt [...]

lees verder →


Ontdek de energie van muziek!


Harmonieorkest De Bazuin brengt kinderen in contact met muziek en sluit aan bij de activiteiten van de Kindermuziekweek. Deze loopt van 5 tot en met 14 april 2024 en wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden. Op 10 en op 21 april zijn er speciale gratis optredens! Iedereen is van harte welkom! Het thema van de Kindermuziekweek 2024 is ‘Energie’.

Bij De Bazuin in Zwolle vinden we het fantastisch om jonge kinderen bij muziek te betrekken. Naast het plezier en de ontspanning die muziek brengt, leer je ook beter nadenken, door te zetten als iets moeilijk is en [...]

lees verder →


A-Mee-Zing Kerstconcert in de Dominicanenkerk


Op zaterdag 16 december geeft De Bazuin in samenwerking met vocalgroup VIVID een kerstconcert in de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat in Zwolle. Op deze sfeervolle locatie speelt het orkest muziek om naar te luisteren, maar is er ook gelegenheid om samen met kerstliederen mee te zingen!

Met een gevarieerd programma is er muziek voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan Dream in the Silent Night, Sunrise at Angel's Gate én muziek uit de film Home Alone. VIVID zingt daarnaast een aantal eigentijdse nummers en zal ook samen met het [...]

lees verder →


Optreden op grote hoogte


Op 15 oktober zullen we een unieke uitvoering geven op het panoramadak van het Academiehuis Zwolle. Als afsluiting van 24 uur Hanze speelt De Bazuin om 11:50-12:00 het muziekstuk 'The Saint and the City' van componist Jacob de Haan.

Bazuin Zwolle Bazuin - saint

Panorama Hanze
Sinds juni 2023 is in de experience Panorama Hanze het dak van Academiehuis de Grote Kerk te beklimmen. Op een 38 meter hoog platform hebben bezoekers een bijzonder uitzicht over de stad Zwolle. Dit sluit aan bij het Hanzejaar, dat door de stad gevierd wordt op verschillende momenten in het jaar 2023. In het weekend van 14 [...]

lees verder →


Monumenten & Muziek


Net als vorig jaar zal De Bazuin ook nu weer meewerken tijdens Open Monumentendag! Op zaterdag 9 september spelen we op verschillende monumentale locaties in Zwolle.

Van 13.00-14.00 spelen er vier ensembles op de volgende plekken:

  • Stadsmuseum ANNO (koper)
  • Statenzaal (klarinet)
  • Sassenpoort (saxofoon)
  • Theodorakapel (dwarsfluit)


Daarnaast gaan we ook met het concertorkest een mooi optreden geven, in Schouwburg Odeon. Kom daarvoor langs tussen 15.00-16.00!

Graag tot ziens!

Bazuin Zwolle Afbeelding1


Zomer met De Bazuin


Bazuin Zwolle Bazuin buitenoptreden

Het is bijna zomervakantie, maar eerst geven we nog twee buitenconcerten in Zwolle. Onze beide orkesten zullen op 5 en 8 juli van zich laten horen! Het projectorkest en het concertorkest spelen afwisselend diverse nummers met veel lichte muziek zoals 'A Million Dreams', 'La ballade des gens heureux' en 'How to train your dragon'.

Op 5 juli geeft De Bazuin een zomeravondconcert bij het Parkpaviljoen in het Wezenlandenpark. Dit parkconcert begint om 19.30 uur en is gratis te bezoeken.

Kun je er op 5 juli niet bij zijn? Dan is er op 8 juli de gelegenheid ons te beluisteren op [...]

lees verder →


Sfeerverslag Bevrijdingsconcert


Het gonst door de rijen; er staat een wachtrij buiten tot aan café Blij! Op de achtergrond klinkt de bevrijdingstune door de kerk. Deze tune, die deze avond meerdere keren wordt gespeeld en gecomponeerd is door Peter van der Gaag, wordt dit keer door het projectorkest uitgevoerd. De kerk wordt verlicht met verschillende kleuren licht en de kandelaren die gedempt branden geven een intieme sfeer. In het orkest hangt een gezonde spanning in de lucht. De kerkdeuren gaan open en de mensenmassa stroomt naar binnen. Het is amper half acht en het publiek blijft maar [...]

lees verder →


Een muzikale blik op herdenken en vieren


Harmonieorkest De Bazuin geeft op zaterdag 22 april een bijzonder Bevrijdingsconcert in Academiehuis de Grote Kerk Zwolle. Via een speciaal gemaakte film - de rode draad van de avond - wordt het publiek meegenomen in de angst van oorlog, de hoop op vrijheid en het vieren van deze vrijheid. 78 jaar na de Tweede Wereldoorlog, maar nog altijd actueel!

De Bazuin speelt op dit concert niet alleen: ook stadsdichter Bauke Vermaas, zangeres Toos Ligtenberg, zanggroep Double Four en violist Jeroen Bijlsma (De Vuurvogel) werken mee aan het [...]

lees verder →


Welkom bij De Bazuin Zwolle!


Wat leuk dat je onze site bezoekt. Wij zijn een gezellige muziekvereniging met bevlogen muzikanten. We hebben een fantastische dirigent die met veel humor en flair onze repetities leidt. 

Iedere woensdagavond repeteren we fanatiek en met veel plezier in ons eigen gebouw. We hebben een bar waar we na afloop van de repetities genieten van de derde helft. 

Wil jij onze sfeer komen proeven en eens gezellig meespelen? Je bent van harte welkom.

debazuinzwolle@gmail.com 

 


Agenda

17 juli '24
Open repetitie
14 september '24
Open Monumentendag Zwolle

Meer informatie

Vacature

Speel je een instrument? Dan ben je hartelijk welkom. Kom eens luisteren op een repetitie! 

Neem contact op via:  
debazuinzwolle@gmail.com

Lid worden

lid worden

Zaal huren

zaal huren