Je bent nu hier: Home / Home / Ontdek de energie van muziek!

Ontdek de energie van muziek!

Harmonieorkest De Bazuin brengt kinderen in contact met muziek en sluit aan bij de activiteiten van de Kindermuziekweek. Deze loopt van 5 tot en met 14 april 2024 en wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden. Op 10 en op 21 april zijn er speciale gratis optredens! Iedereen is van harte welkom! Het thema van de Kindermuziekweek 2024 is ‘Energie’.

Bij De Bazuin in Zwolle vinden we het fantastisch om jonge kinderen bij muziek te betrekken. Naast het plezier en de ontspanning die muziek brengt, leer je ook beter nadenken, door te zetten als iets moeilijk is en stimuleert het de creatieve expressie. Dat is allemaal belangrijk voor kinderen om zich te ontwikkelen en zich goed te voelen.

Muzikale optredens
Tijdens de Kindermuziekweek organiseren we een gratis concert op woensdagavond 10 april van 19:00 tot 20:00 uur in basisschool het Atelier in Zwolle (Assendorperdijk 55). Daar verzorgen leerlingen van het Atelier samen met ons B-orkest en Concert-orkest een betoverend optreden. Kom ook! Doe mee en zing mee met het lied van de Kindermuziekweek 'Energie', en geniet van andere geweldige nummers zoals 'Multicolor'!

En dat is niet alles! Tussen nu en half april volgen enkele basisschoolkinderen van het Atelier muzieklessen en spelen zij mee tijdens ons concert 'De Ontdekking' op zondagmiddag 21 april van 15:00-16:00 uur. Ook dit optreden is in basisschool het Atelier. Jong en oud is van harte welkom om te komen meegenieten. Dit belooft een muzikale reis te worden langs verschillende muziekstijlen, waarbij jong en oud samen optreden.

Zelf muziek maken
Jong geleerd is oud gedaan. Daarom kunnen kinderen van 6 tot 9 jaar oud AMV-lessen volgen in het verenigingsgebouw. Ze leren noten lezen, ritmes voelen en proberen verschillende instrumenten uit, om te ontdekken wat ze leuk vinden om te spelen. Van zelf spelen kan daarna de stap worden gezet naar samenspelen. Bij ons B-orkest, het opleidingsorkest, is iedereen welkom om samen te leren spelen, ongeacht je leeftijd of ervaring. Kom erbij en laat je spel groeien terwijl je deel uitmaakt van ons bruisende orkest!

Heb je interesse om muzieklessen te volgen of wil je gelijk aan de slag met een instrument? Stuur een berichtje naar debazuinzwolle@gmail.com en ontdek hoe ook jij deel kunt uitmaken van ons muzikale avontuur! Je bent van harte welkom om mee te doen en te genieten van de kracht van muziek bij Harmonieorkest De Bazuin.


Laat een bericht achter - aantal berichten: 1


Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf dertien in cijfers: